Menu

Taneytown

In 2003 besloot een groep vrienden samen muziek te maken. Ze groeiden op in Noord-Nederland en deelden een passie voor country, southern-rock en Americana. Plattelandsmuziek uit zuidelijk Amerika waarvan de sfeer en emotie naadloos aansloot bij hun jeugdervaringen. Ze gebruikten het als inspiratiebron en gaven er een eigen draai aan.

De soundtrack van hun jeugd is doordrenkt met de Amerikaanse muziek van The Eagles, Elvis Presley, Johnny Cash, Bruce Springsteen en later Steve Earle. Het was één van zijn nummers dat ze kozen als bandnaam: Taneytown. Een keuze die uiteindelijk resulteerde in een rotsvaste vriendschap met het Amerikaanse stadje waar Steve Earle over zong.

Drie studioalbums, een live album, drie Amerikaanse tours en regelmatige optredens in Duitsland later, heeft Taneytown bewezen een Nederlandse band met internationale potentie te zijn. De vriendengroep is uitgegroeid tot een strak op elkaar inspelende rootsrockband dat met materiaal van het songwriterduo Jongedijk/Prinsen een uniek eigen geluid heeft gevonden. Amerikaans, maar met beide benen stevig op de Noord-Nederlandse grond. In 2020 zijn de activiteiten van de band gestopt.

JOHAN DERKSEN: “Een prima zanger, het is een goede band en het is een verrassend album”

OOR: “Boeiend van de hemelbestormende opener tot en met de bezonken afsluiter, vestigt Taneytown zich in één klap aan de Nederlandse top”

REVOLVER: “Dit zijn liedjes waar een wijdsheid uit spreekt zoals alleen een plattelander die kan maken. Of hij nu in Groningen woont of in Texas”

PLATO: “’East Of Everything’ van Taneytown is wat je noemt een on-Nederlands goed product. Zo Amerikaans heeft een Nederlands act niet eerder geklonken”

 

Bandleden

Discografie

  • Taneytown   (2006)
  • East Of Everything  (2008)
  • Angels & Live  (2010)
  • Ashes To The Wind (2012)

Filmpjes